Volontiraj na 7. Tuzlanskom maratonu

Volontiraj i budi dio Tuzlanskog maratona!

Volonteri su ogledalo trka kao što su maratoni, oni su neformalna prezentacija, ne samo organizatora trke, nego i Grada i cijele Države. To su sportske manifestacije koje traju dugo (6 sati), na kojima učestvuje veliki broj trkača koje prije svega treba domaćinski ugostiti, a onda im pomoći da se snađu u novoj sredini, te da istrče tu zahtjevnu trku za koju se spremaju više mjeseci. Većinom su to rekreativni trkači čija očekivanja su skromna, ali lijepa riječ i osmjeh su nekad dovoljni. Vrhunskim trkačima takođe treba pomoći na način kako to njima najviše odgovara, a sve u cilju da im se pomogne da budu što brži i da nepotrebno ne gube vrijeme.

Postoji veći broj mjesta na kojima volonteri daju svoj doprinos; tu su prije svega okrepe tj. rad na dodavanju vode, gelova i voća, pa podjela startnih paketa, podjela finišerskih medalja, proglašenje pobjednika, redari i tako dalje. Volonteri mogu biti i biciklisti i motoristi koji kruže stazom te na taj način pomažu trkačima. Volonteri mogu biti i iskusni trkači koji trče jednim zadatim tempom koje zovemo „pejseri“ (pace na engl. znači tempo). 

Ko može biti volonter na Tuzlanskom maratonu!

Volonter može biti svako ko to želi i ko može odvojiti 29. 10.2023. za druženje sa najboljim maratoncima i maratonkama iz regije, drugim riječima to mogu biti i ne samo trkači nego i učenici i studenti i sportisti, planinari, biciklisti, motoristi, muzičari, kuhari, konobari ali i penzioneri, domaćice itd. Dakle, nema ograničenja, dovoljno je da se prijavite i da označite ulogu za koju mislite da vam najviše odgovara, a ostalo je naša briga!

Mi ćemo vas pozvati i pokazati šta treba da radite, od nas će te dobiti majice i potvrde o učešću u organizaciji 7. tuzlanskog maratona.

Budite dio našeg tima i zajedno ćemo napraviti ovaj događaj nezaboravnim!

    informacije o Vama

    Kompletna galerija fotografija

    © 2022 | colosseum.ba