HTML

2. Tuzlanski maraton

2. Tuzlanski maraton, 28.10.2018. god.

U Tuzli je održana nesvakidašnja dugoprugaška trka u kojoj je učešće uzelo preko 100 trkača, od kojih je 79 i završilo trku. Tuzla je dobila 4 nova maratonca, 5 je prvi puta istrčalo polumaraton a 6 dužinu od 10km, te im od srca čestitam u želji da već na proljeće istrče i drugi.
Sve je krenulo prošle godine kada sam odlučio da istrčim maraton u Tuzli ali sam znao da to ne mogu sam tj. bez pomoći drugih trkača. U tome su me podržali trijatlonci i prijatelji Nermin i Džana koji su odlučili trčati zajedno sa mnom cijelu trku. S obzirom na težinu trke, moj trener Jasmin Zahirović, te trkači iz ARK Rekreativac i AK Tehnograd su nam se prodruživali u pojedinom dionicama, te nam pomogli da istrčimo. Ja sam istrčao svoj drugi i dugo očekivani maraton a Nermin i Džana su istrčali svoj prvi maraton, Jasmina i Edina svoj prvi polumaraton.

Sjećajući se te trke mnogi su me pitali da li ću ponovo trčati maraton u Tuzli, te sam to shvatio da bi to trebalo uraditi, i da ima barem 5 kandidata koji bi mogli istrčati svoj prvi maraton i da im trebam pomoći.
Tu ideju su kao i prvi put pomogli Jasmin Zahirović i Body Control, N.S. Primus, M-BIKE shop, JU stadion Tušanj s tim da sam ovaj put dobio podršku i Radio Kameleona zahvaljujući kome je cijela manfistacija dobila na značaju i popularnosti.

Veliki broj je onih koji su mi čestitali i poželjeli da da trka postane tradicionalna i da su mnogi spremni pomoći da bude još masovnija i bolje organizovana, te im se na ovaj način zahvaljujem i obećavam da će se ova trka ponoviti i iduće godine na prvi dan zimskog računanja vremena.
Na ovaj način želim da se zahvalim svim koji su mi na razne načine pomogli da ovu trku organizujem, kako trkačima bez kojih bi ovo bili samo mrtvo slovo na papiru i sponzorima koji su svojim sredstvima obezbijedili medalje, majice, startne brojeve, okrepu itd.

Veliki je broj prijatelja koju su na razne načine pomogli da 2. tuzlanski maraton bude trka na koju će mnogi poželjeti da dođu od kojih bi izdvojio: Admira Atić-Tupković, pomoćnik gradonačelnika Tuzle, Aleksandar Aničić (Radio Kameleon), Jasmin Jatić (video i slike), Nedim Kurtić (okrepa), Smajo (pratnja na biciklu), MIrzet Halilović Miči (trkač i prijatelj), Bane Stanković (tuzlanska trkačka legenda), Bakir Buljugija (stadion Tušanj), Mirso (M-BIKE shop), Nenad (startni brojevi, diplome, cilj).
0 0