Dragi naši trkači,

hvala Vam što ste izabrali Tuzlu za svoju trkačku destinaciju i što ćete u Gradu soli, dobrih ljudi i još boljih domaćina istrčati svoju prijavljenu utrku. Vi ste zajedno sa nama vjerovali da i ove godine možemo imati uspješno organizovanu sportsku manifestaciju, te se nadamo da će vaša očekivanja biti ispunjena jer smo ove godine promijenili stazu koja sada ide samo po gradskoj zoni.

Trka će se održati u nedelju 29.10.2023. godine u 9:00 sati!

Start i cilj je između lukova na mostu kod Panonskih jezera.

Parking: Preporučujemo vam da koristite parking JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla”, lokacija Panonsko jezero “Zapad” (naplatna rampa) koji radi 00-24 i koji je ograđen.

SUBOTA, 28.10.2023. godine

Podjela startnih paketa je od 12 do 18 sati u prostorijama Bosanskog kulturnog centra BKC, Ulica Mije Keroševića Guje 3

Bosanski kulturni centar se nalazi preko puta Bingo City Centra koji ima besplatan parking.
Startne pakete moguće je preuzeti i u nedelju (isključivo za trkače koji dolaze izvan Tuzle!)

u periodu od 7:00 do 8:00 sati u na ograđenom parkingu kod mosta na Panonici.

Prilikom preuzimanja startnog broja trkači će se potpisati da su isti preuzeli i time ujedno daju pristanak organizatoru za javnu objavu fotografija. Moguće je preuzimanje za drugu osobu. Napominjemo da svi trkači trče na vlastitu odgovornost!

NEDELJA 29.10.2023. godine

Na ograđenom parkingu, neposredno pored mosta gdje je start i cilj, biće bijela pagoda u kojoj će se moći preuzeti startni brojevi (najkasnije do 8:00 sati!), INFO PULT i GARDEROBA (broj na kesi za odjeću mora odgovarati startnom broju trkača!).

Tu se nalazi i bina za proglašenje pobjednika kao i štand Tuzlanske pivare gdje možete iskoristi bonove za pivo koji će biti uručeni.

Ulazak u zonu starta od 8:00 do 8:45 sati.

u prvoj zoni startaju učesnici Prvenstva BiH u maratonu i elitni trkači;
  • startni brojevi sa čipom treba da budu na prednjoj strani, ne na leđima ili sa strane
  • na majicama nisu dozvoljene slike ili natpisi političkog sadržaja jer će ti trkači biti diksvalifikovani
NAPOMENA: Mjerenje vremena je elektronsko i počinje prolaskom kroz startnu liniju te nešto kasniji start neće uticati na lično vrijeme svakog trkača. Želja nam je omogućiti najbržima najbolje uslove za postizanje planiranog vremena! Start utrke će biti u fazama i to: 9:00   – START UTRKE ZA SVE TRKAČE 10:00 – START TRKE ZA DJECU 13:00 – PROGLAŠENJE POBJEDNIKA (ograđeni parking kod cilja)

Važno

  • Trči se po asfaltnoj podlozi. Broj krugova je jedan za polumaraton, a dva kruga za maraton. Trkači koji trče dionicu od 5 km kreću se prva 2,5 km istom putanjom kao i svi ostali trkači te se potom istom stazom vraćaju ka cilju.

  • Staza maratona, polumaratona i utrke na 5 km posjeduje AIMS certifikat što znači da su daljine 100% tačne, ali ako trčite najkraćom mogućom putanjom, ali ne i po trotoarima jer će te u tom slučaju biti diksvalifikovani
  • Staza za sve utrke će biti zatvorena za promet i osigurana od strane pripadnika MUP-a, naših redara, motorista i biciklista.
  • Limit za maraton je 4:30 te će trkači koji ne prođu prvi krug prije 11:15 sati biti diskvalifikovani. Oni mogu nastaviti trčati na vlastitu odgovornost, ali im organizator ne može garantovati zatvorenu ulicu do cilja.
  • Vozilo hitne medicinske pomoći biće na usluzi svim trkačima u slučaju potrebe, kao i usluge volontera i pripadnika Crvenog krsta za brze intervencije.

POLUMARATON – 1 krug MARATON – 2 kruga

START: Panonika most – desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica – Bulevar 2. korpusa Armije BiH – Ulica Obala Zmaja od Bosne – Ulica Bosne Srebrene – Ulica Mitra Trifunovića Uče – Ulica Husinskih rudara desno u – Ulicu Nikole Tesle pa Ulicu 18. hrvatske brigade – Rudarska ulica –  Ulica Muhameda Havaije Uskufija pa Ulica Ratima Deletisa.
Na 13. km se ide desno pored Energopetrolove pumpe u Franjevačku ulicu – Pozorišna ulica – Ulica Kazan Mahala – Turalibegova ulica – Ulica Maršala Tita – Aleja Alije Izetbegovića lijevo u – Ulica Radeta Peleša. Tu je na 15. km okrepa nakon koje se skreće lijevo u Ulicu Maršala Tita – Ulica 2. tuzlanske brigade – na kraju Ulice Kulina Bana ulazi se u kružni tok i izalazi na drugom izlazu u Ulicu 6. bosanske brigade. Na kraju te ulice, a na početku 19. km se skreće lijevo u  Ulicu Meše Selimovića pa desno u Rudarska ulica i nakon 50 m se ulazi na stadion Tušanj i trči u smjeru obrnutom od kazaljke na satu u prvoj traci. Na izlazu iz stadiona je okrepa sa Coca-Colom (19. km). Po izlazu iz stadiona 20 m do Rudarske ulice pa desno 250 m do polukružnog okreta koji vodi ravno prema Ulici Muhameda Havaije Uskufija i dalje  ravno Ulicom Džafer Mahalom (20. km) do kružnog toka gdje se ulazi u ulicu Kulina bana (ali lijeva traka!) do prvog skretanja lijevo (150m) u Ulicu Ludviga Kube pa nakon 200 m desno u  Ulicu Džindić mahala i prema mostu Panonika gdje FINISH (na istom mjestu gdje i start START).

Zadnjih 5 km polumaratona

TUZLANSKA PETICA

START: Desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica OKRET i onda desno stranom povratak: Sarajevska ulica – Ulica 15. maj – Ulica Maršala Tita – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica Kulina Bana pa lijevo prema mostu Panonika FINISH je na istom mjestu gdje je i START.

Okrepne stanice

Na stazi će biti okrepne stanice svakih pet kilometara za sve trkače koji trče maratonsku i polumaratonsku dionicu, dok će za trkače koji trče 5 km okrepa biti po završetku utrke, u ciljnoj ravnini.  Okrepa za maratonce će biti na mostu na početku drugog kruga, a ostale na svakih 5 km.

Na svim okrepnim stanicama pored vode, trkači imaju; hurme, med, banane i jabuke, a na okrepnoj stanici kod stadiona Tušanj će biti dostupna i Coca-Cola.

 

U kompleksu Panonskih jezera trkačima će na raspolaganju biti kabine za presvlačenje i toaleti kao i Restoran „Lovac“. U neposrednoj blizini starta je najpoznatija tuzlanska ćevapdžinica „Limenka“.

Po završetku trke, nakon prolaska kroz cilj, trkači dobijaju finišersku medalju i okrepu (voda i banana).

Organizaciju utrke su pomogli:
BINGO doo, NLB banka, Turistička zajednica Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, XELLA, DEKOR, Cestotehnik, JKP Saobraćaj i komunikacije, JKP Panonnica,Tehnograd, Kalektrik, Grad Tuzla, Ministarstvo sporta Federacije BiH i Tuzlanskog kantona, NS Primus, Olea Pharm, IVF centar “Balić”, Body control, “Moto klub“ Tuzla, biciklistički klub Jedinstvo, Tuzlanska pivara, Bioelectra, Fakultet za sport i tjelesni odgoj te mnogi drugi prijatelji sporta.

 

Medijski prijatelji utrke:
Radio televizija Tuzlanskog kantona, Radio Kameleon, Radio televizija 7, Radio Slon, TNT radio, Narodni radio, te portali: Tuzlarije, Tuzlainfo, Tuzlanski i Bolja Tuzla.


Atletski klub “Sloboda-Tehnograd” i Sportsko rekreativno društvo „Maratonac“

svim trkačima žele prijatnu i uspješnu trku!

Vidimo se na startu!

Nemojte zaboraviti okrenuti satove 1 sat unazad jer je 29.10. najduži dan u ovoj godini!