Radio Kameleon: Sjajna priča fenomenalnog prof. dr. Adema Balića pretočena u knjigu

Profesor Adem Balić uspio je nešto što je mnogima nezamislivo.

On je uvaženi i cijenjeni specijalista ginekologije i akušerstva, ali i najstariji tuzlanski maratonac i Ironman. Prije tri godine istrčao je svoj prvi maraton, a nakon toga trke i rekordi su se samo nizali. Svoja iskustva i doživljaje, doktor Balić je odlučio da predoči u knjigu “Kako sam postao Ironman” čija promocija je planirana za 21.12.2019. godine u 18:00 u kongresnoj dvorani Hotela Mellain.

“Ja sam prije godinu dana došao na ideju da opišem svoje sportske aktivnosti u ovim mojim godinama. Naime, prije tri godine sam istrčao prvi maraton, pa sam kasnije završio srednje dugi triatlon i sva ta iskustva koja sam imao u vezi sa pripremama i trkama sam odlučio da podijelim sa drugim jer mislim da nisam ja jedini koji to može nego da sam samo imao sreće da uđem u te vode.”, rekao je sa osmijehom za Radio Kameleon dr. Balić.

Na pitanje koliko je teško bilo napisati knjigu o sebi i svom životu, odgovara ne toliko kada pišete o onome što ste vi radili i vidjeli, o onome što volite.

“Sav splet okolnosti se desio tako da sam uz pomoć svojih ukućana, kojima sam ja pričao svoje doživljaje sa tih sportskih aktivnosti, pa su oni rekli da to napišem, da bi bilo dobro da to i drugi vide. Tako da sam ja počeo da pišem doživljaje sa različitih trka, priprema itd. Onda sam u jednom momentu došao do toga da bi to moglo da izgleda kao jedna knjiga. Našao sam pomoć profesorice Melihe Terzić i Nedima Suljevića koji su mi pomogli da to što sam ja zamislio da to predočimo i da to izgleda kao knjiga koja ima svoju glavu i rep i da liči na jedan čestit literarni prikaz.”, zaključuje dr. Balić.

Facebook stranica

Maratonac Info

Rekreativno sportsko društvo “Maratonac”
Adresa: Kojšino 25, 75000 Tuzla
ID broj: 4210390470001
Broj računa: Sberbank BiH, 1404021130001237