Oprez ekipa – trči mala raja!

Dragi sugrađani i svi oni koji su prijavili malu raju za Dječiju utrku u okviru VII Tuzlanskog maratona, nadamo se da ste spremni, utrenirani i da jedva čekate proći kroz cilj. Organizatori utrke obavještavaju roditelje djece koja će se takmičiti da je podizanje startnih brojeva za mališane u subotu u 28.10.2023. godine, od 12 do 18 sati, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC) Tuzla, Ulica Mije Keroševića Guje 3.

Na dan takmičenja, u nedelju 29.10.2023. godine, Dječija utrka je na planu od 10 sati. Roditelji se mole da dođu malo ranije na mjesto starta/cilja koje će biti na mostu kod Panonskih jezera.

Zavisno od uzrasta, djeca trče 200 ili 400 metara i njihov start je iz kompleksa Panonskih jezera. Za njihovu sigurnost brinuće se volonteri i organizatori, a djeca moraju imati vidno istaknut broj na prsima. Svi mali trkači po završetku utrke dobiće medalje, vodu i voće.


Preuzimanjem startnog broja roditelji/staratelji učesnika Dječije utrke daju svoj pristanak da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije

utrke za potrebe promocije događaja.

Proglašenje pobjednika že biti u 13:00 na ograđenom paring porest mosta gdje je FINISH!

Radujemo se nedelji i vašim osvojenim medaljama! Atletski klub “Sloboda-Tehnograd” i Sportsko rekreativno društvo „Maratonac“  svim trkačima žele prijatnu i uspješnu trku! Vidimo se na startu! Nemojte zaboraviti okrenuti satove 1 sat unazad jer je 29.10. najduži dan u ovoj godini!

Organizaciju utrke su pomogli: BINGO doo, NLB banka, Turistička zajednica Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona, XELLA, DEKOR, Cestotehnik, JKP Saobraćaj i komunikacije, JKP Panonnica,Tehnograd, Kalektrik, Grad Tuzla, Ministarstvo sporta Federacije BiH i Tuzlanskog kantona, NS Primus, Olea Pharm, IVF centar “Balić”, Body control, “Moto klub“ Tuzla, biciklistički klub “Jedinstvo”, Tuzlanska pivara, Bioelectra, Fakultet za sport i tjelesni odgoj te mnogi drugi prijatelji sporta. 

Medijski prijatelji utrke:
Radio televizija Tuzlanskog kantona, Radio Kameleon, Radio televizija 7, Radio Slon, TNT radio, Narodni radio, te portali: Tuzlarije, Tuzlainfo, Tuzlanski i Bolja Tuzla.