Upute trkačima

Dragi naši trkači,

hvala vam jer ste izabrali Tuzlu za svoju trkačku destinaciju i što ćete u gradu soli, dobrih ljudi i još boljih domaćina istrčati svoju prijavljenu utrku. Vi ste zajedno sa nama vjerovali da i ove godine možemo imati uspješno organizovanu sportsku manifestaciju za rekreativce, te se nadamo da će vaša očekivanja biti ispunjena.

Trka će se održati u nedelju 31.10.2021. godine u 9:00,

 start i cilj su parking na Skveru, centralnom kružnom toku u Tuzli.

Parking: Preporučujemo vam da koristite parking JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla”, lokacija Panonsko jezero “Zapad” (naplatna rampa) koji radi 00-24 i koji je ograđen.

Zdravstvene mjere:

Molimo da poštujete epidemiološke mjere vezane za održavanje ovakvih manifestacija jer je to u konačici u interesu svih nas.  U skladu sa Odlukama Kriznog štaba pravo učešća na trci imaju trkai koji su vakcinisani ili koji su preboljeli COVID u zadnjih 6 mjeseci za št moraju imati odgovarajuće dokumente -pisane ili na mobitelu. Trkači koji to nemaju moraju priložiti negativan brzi anigenski test ili PCR ne stariji od 48h.
Za one koji ga nemaju imaćemo organizovano testiranje dan prije trke 30.12. 2021. od 12 do 17h po cijeni 20km u prostorijama INFO CENTRA!
Ostale epidemiološke mjere:

  • nošenje maski preporučeno i na otvorenom prostoru ukoliko se ne može ostvariti odogovarajuća distanca
  • nošenje maske i održavanje distance prilikom preuzimanja startnih i finišerskih paketa
  • svi trkačima prije ulaska u zonu starta biće vršeno bezkontaktno mjerenje tjelesne temperature
  • nošenje maski je obavezno i prilikom podjele medalja a medalje će biti uručivane u ruke pobjednika koji je samo sebi okačiti oko vrata
  • start do prolaska kroz cilj je maskama a potom je preporuka da maske stavite oko ruke jer će vam trebati i poslije

Trkači će prilikom preuzimanja startnog paketa potpisati izjavu gdje svojim potpisom potvrđuju da ssu vakcinisani, preboljeli COVID ili da imaju negativan test na COVID.

Takmičari učešćem na manifestaciji daju pristanak organizatoru za javnu objavu fotografija iz cilja i saglasni su sa tim da trče na vlastitu odgovornost!

SUBOTA, 30.10.2021. godine

Podjela startnih paketa će biti u prostorijama INFO CENTRA (Kojšino br 1, na Skveru

https://goo.gl/maps/trkQQajMCcxuBVLD9

vidno označena a gdje će biti i start i cilj Trke u periodu:

od 12:00 do 19 sati.

Startne pakete će biti moguće preuzeti i u nedelju (za trkače koji dolaze izvan Tuzle)u periodu od 7:00 – 8:00.

Pasta party (17 do 19h) će biti upriličena u Restoranu Zlatnik (https://restoranzlatnik.ba/), Šetalište Slana Banja b.b.

Molimo vas da putem ove forme potvrdite vaš dolazak na Pasta party: https://forms.gle/y4DQYTrDmqD4i2az9

NEDELJA 31.10.2021.

Ulazak u zonu starta od 8:00- 8:30h.

  • prije ulaska u startnu zonu svoje stvari u obiljećen ekese sa vašim startnim brojem može ostaviti kod naših voontera na mjestu koje će biti vidno označeno
  • prije ulaska u startnu zonu biće vam izmjerna temperature, tek ako ne bude povećana moći će te ući u startnu zonu sa maskom koju trebate nositi sve do znaka za početak trke
  • vaši startni brojevi sa čipom treba da budu na prednjoj strani

Start utrke će biti u fazama i to:

9:00 – START UTRKE ZA MARATONCE I NAJBRĐE POLUMARATONCE
9:02 – START UTRKE ZA OSTALEPOLUMARATONCE

9:05 – START UTRKE ZA 5K

NAPOMENA Mjerenje vremena je elektronsko. te ono počinje da se mjeri tek kad prođete kroz startnu liniju, što znači da kasniji start neće uticati na dužinu vremena za koju istrčite planiranu distancu.

Želja nam je omogućiti najbržima sve uslove da postignu vrijeme koje su planirali!

VAŽNO:

Trči se po asfaltnoj podlozi, smjer kretanja je suprotan kretanju kazaljke na satu. Broj krugova je jedan za polumaraton, a dva kruga za maraton. Trkači koji trče dionicu od 5 km kreću se prva 2,5 km istom putanjom kao i svi ostali trkači, te se potom vraćaju ka cilju.

Trka za sve trkače se završava obilaskom oko kružnog toka i onda prolaskom kroz cilj koji je na istom mjestu gdje je i start s tim da maratonci nakon završetka prvog kruga ne ulaze u cilj nego se vraćaju putem kojim su i došli.

Staza maratona, polumaratona i utrke na 5 km posjeduje AIMS certifikat

što znači da su daljine 100% tačne ali ako trčite najkraćim mogućom putanjom !

Staza za sve utrke će biti djelimično zatvorena za promet, ali osigurana od strane pripadnika MUP-a, naših redara, motorista iz Moto kluba “Tuzla” i biciklista iz BK “Zmaj od Bosne” .

Vozilo hitne medicinske pomoći nalazi se u startnoj zoni, a duž staze su na okrepnim stanicama će pored volontera biti i pripadnici Crvenog krsta brze intervencije.

Okrepne stanice
Na stazi će biti okrepne stanice na slijedećim kilometrima: 2,5; 6; 11; 16 i 18,5km.
Na svim okrepnim stanicama pored vode imaćete i hurme, med, banana i jabuke a na okrepnu stanici 2,5 km do cilja će bit i Coca-Cola. Za maratonce će biti i okrepna stanica na 21.om kilometru kod INFO CENTRA.

Po završetku trke, nakon prolaska kroz cilj dobićete finišerski paket koji sadrži vodu, banana, energetsko piće, te kupone za hranu i pivo.

Proglašenje pobjednika će se održati odmah nakon što najbrži trkači prođu kroz cilj kako bi poštovali epidemiološke mjere i izbjegli veće okupljanje.

Trku pomogli:
BH Pošta, Tehnograd, Gaudium, Mitalex, Grad Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzla, NS Primus, Olea Pharm, ZH Zola, Body control, Cestotehnik Banović doo, MF bilding, Pekara “Kabil”, Moto klub “Tuzla”, Tuzlanska pivara, Bioelectra, M-Bike shop, Terasit, No Vello, Bingo Tuzla, Extra Tuzla, Solana Tuzla, Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, Restoran Zlatnik i mnogi drugi prijatelji sporta.

Mediji:
Radio Kameleon, Radio televizija 7, Radio televizija Tuzlanskog kantona, Radio Slon, TNT radio, Narodni radio, te portali: Tuzlarije, Tuzlainfo.ba, Tuzlanski.ba i Boljatuzla.ba.

 Sportsko rekreativno društvo „Maratonac“ i Atletski klub “Sloboda Tehnograd”

žele vam prijatnu i uspješnu trku!

leave a comment

Kompletna galerija fotografija

© 2022 | colosseum.ba